Kutatók éjszakája

Kutatók éjszakája

 

Örömmel jelentjük be, hogy idén a BerenyiSoft is részt vesz a Kutatók Éjszakáján. A rendezvénysorozat idén ünnepli 10. évfordulóját, ezért is tartottuk fontosnak, hogy mi is részt vegyünk a székesfehérvári programokon.

Két ingyenes programra várjuk az érdeklődőket:

Robotrepülő bemutató

(15.00 – 16:00,

illetve 16:00 – 17:00)

 

Drón

A rendezvényen bemutatjuk a népszerű DJI Phantom drón legújabb változatát, amely már 4K kamerával rendelkezik. A rendezvényre kilátogatók megnézhetik magukat 100 méter magasból, illetve készíthetnek magukról saját Drón selfie-t.

A programról bővebben…

Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Budai út 45. (Budai út 45. – Alba Regia Műszaki Kar)

Milyen időjárás várható?

(17:00 – 18:00,

illetve 18:00 – 19:00)

 

idoinfo.hu

Az Agro Services & Solutions Kft. és BerényiSoft közös fejlesztéseként jött létre egy olyan időjárás állomás, amely képes egyenesen a felhőbe menteni a szenzorok által mért adatokat, mint például szél sebességét, csapadék mennyiségét, UV indexet, nap besugárzási energiáját, hőmérsékletet, páratartalmat, illetve a légköri nyomást és talajhőmérséklet.

Az eszköz képes Etherneten, Mobilinterneten vagy WiFi-n keresztül csatlakozni a Microsoft Azure rendszerébe és ott adatbázisban tárolni a mért értékeket. Kliens alkalmazásunkkal, egy Windows 8.1-es Applikáció segítségével megtekinthetőek az időjárás állomás adatai és az időinfó.hu előrejelzései. A szenzorokból nyert információkat az időinfó.hu felhasználja az időjárás előrejelzéseihez és tervezzük mezőgazdaságban is azok hasznosítását. Az állomás kiegészíthető IP kamerával és WiFi Hotspottal is, mellyel még több információt és szolgáltatást tud nyújtani, mint társai.

A programról bővebben…

Helyszín:  8000 Székesfehérvár, Országalma